Akdeniz: Dünya devriminin yeni havzası!

The Mediterranean: new basin of world revolution!

البحر الأبيض: الحوض الجديد للثورة العالمية

مدیترانه: حوزه جدید انقلاب جهانی

Il Mediterraneo: nuovo bacino della rivoluzione mondiale!

Μεσόγειος: Νέα λεκάνη της παγκόσμιας επανάστασης!

Derya Sıpî: Deşta nû a şoreşa cihânê

Միջերկրական ծով: նոր ավազանում համաշխարհային հեղափոխության.

El Mediterráneo: Nueva cuenca de la revolución mundial!

La Méditerranée: nouveau bassin la révolution mondiale!

Mediterrâneo: bacia nova da revolução mundial!

Solidaarisuutta Haft Tapehin työläisille!

Tänään 4.8.2020 on Haft Tapehin työläisten 52. lakkopäivä. Tähän historialliseen lakkoon kulminoituu heidän vuosia kestänyt taistelunsa oikeuksistaan ja yksityistämisen peruuttamiseksi. Haft Tapehin liitto perustettiin ensimmäisen kerran 1974-75, mutta islamilaisen tasavallan työläisvihavieliset ja anti-vallankumoukselliset linjaukset ja panettelu tekivät siitä laittoman, kuten sadoista muistakin ammattiliitoista.

Tänään 4.8.2020 on Haft Tapehin työläisten 52. lakkopäivä. Tähän historialliseen lakkoon kulminoituu heidän vuosia kestänyt taistelunsa oikeuksistaan ja yksityistämisen peruuttamiseksi. Haft Tapehin liitto perustettiin ensimmäisen kerran 1974-75, mutta islamilaisen tasavallan työläisvihavieliset ja anti-vallankumoukselliset linjaukset ja panettelu tekivät siitä laittoman, kuten sadoista muistakin ammattiliitoista.

 

Vuosien 2005-2006 aikana, kun Haft Tapehin työläiset saivat kuulla että tämä julkinen laitos yksityistetään, he nousivat yhteen ääneen tätä vastaan ja jälleenrakensivat ammattiliittonsa vuonna 2007. Poliisit ottivat välittömästi kiinni pääorganisaattorit ja muut liiton johtavissa tehtävissä olleet. Heidät pidätettiin ja heiltä kiellettiin protesteihin ja muihin tilaisuuksiin osallistuminen.

 

Tästä tukahduttamisesta huolimatta Haft Tapehin työläiset herättivät yksityistämisen vastaisen taistelun uudelleen henkiin vuonna 2018. Vastauksena tähän liiton johtaja Ismail Bakhsi vangittiin ja hänet pakotettiin antamaan “tunnustuksia” kansallisella televisiokanavalla.

 

Vaikka Iranin islamilainen valtio tekopyhästi väittää olevansa työläisen ja köyhän puolella, se on taas todistanut olevansa itse asiassa porvariston puolella työläisiä vastaan. Uusliberaali politiikka työntää miljoonia köyhyyteen ja väkivaltaisesti tukahduttaa heidän oikeutetut kamppailunsa. Ja sekä hallintoa tukeva, että imperialismin käsikassarana toimivan opposition media viis veisaa näistä kehityskuluista.

 

Mitään uutisia näiden työläisten protesteista eikä vaatimuksista kuulla heidän 52. lakkopäivänään, harvat ohimenevät maininnat työläisistä ylipäänsä koskevat marsseja Shushin kaupungissa – silloinkin harhaanjohtavasti. Syy tähän on selvä! Islamilaisen tasavallan oikeisto-oppositio on todellisuudessa täydellisessä yhteisymmärryksessä hallinnon kanssa, mitä tulee yksityistämisiin. Heidän kantansa on yhteneväinen Maailmanpankin ja IMF:n linjan kanssa. Ainut erimielisyys on opposition yritys manata esiin harha “hyvien” ja huonojen” yksityistämisten vastakkainasettelusta, jolla yritetään peittää harjoitetun politiikan tuhoavat vaikutukset.

 

Toisaalta, Iranin vasemmiston hyvin heikosta tilasta johtuen kansainvälinen vasemmisto pysyy tietämättömänä näistä tärkeistä taisteluista. Tämän lakon keskeisimpiä vaatimuksia ovat; yksityistämisen peruuttaminen, irtisanottujen ottaminen takaisin töihin, poliisin harjoittaman työläisorganisaatioiden tukahduttamisen lopettaminen, rästissä olevien palkkojen ja korvausten maksaminen ja lopulta tuotannon organisointi työväen kontrolliin.

 

Näistä edistyksellisiä vaatimuksista media ei kerro ja työväenluokan militanttius pelkistetään radikalismiksi.

 

Silä aikaa “vaihtoehtoiset” mediat Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa sekä pienemmät viestimet, jotka kannattavat Venäjää, Kiinaa tai jopa Irania, kuvaavat tätä lakkoa ja vastarintaa imperialismin projektiksi, jolla yritetään horjuttaa laillista yhteiskuntajärjestystä.

 

Aivan silmiemme edessä työväenluokka itsepäisesti ja itsenäisesti vastustaa tukahduttamista päivittäin, ja silti törmää täydelliseen sensuuriin kaikilta tahoilta. Aivan kuin kaikki nämä “oppositiovoimat” yhtyisivät yhdessä pisteessä: työväenluokan ja heidän militanttiensa vaientamisessa.

 

Kysymme kansainvälisiltä tovereiltamme: Eikö ole vaivan arvoista jakaa uutisia tästä urheasta lakosta, joka on kestänyt jo 52 päivää ja jatkuu kunnes vaatimukset täytetään? Eikö kannata osoittaa solidaarisuutta heille?

 

Haft Tapehin työläiset eivät saa tukea miltään säätiöltä tai organisaatiolta, he jatkavat taisteluaan tyhjin taskuin ja vatsoin. Välinpitämättömyys näistä edistyksen etujoukoista tarkoittaa tukea taantumukselle ja imperialismille. Onko maksimi “kaikki maailman työläiset yhtykää” vain tyhjä korulause? Vai onko se työläisten sotahuuto luokkataistelussa? Toverit, me kutsumme teitä olemaan Haft Tapehin työläisten ja Iranin työväenluokan ääni kaikkialla maailmassa kaikilla kielillä!